28 Nisan 2010 Çarşamba

BÖYLE ADAMDAN KORKACAKSIN

Bitmemiş bir liste , devamı için katkılarınızı bekliyorum...
  • Kafası karışık olmayan adamdan korkacaksın - düşünen bir insanın kafasının karışık olmaması çok zor. İnsanoğluna ait olup da doğruluğu veya yanlışlığı kesinlikle kanıtlanmış hiç bir olgu yoktur, her kanıdın temelinde bazı varsayımlar bulunur. Düşünen adamın kafası karışır, düşünen adam kesin yargılardan uzaklaşır.
  • Kaybedecek hiç bir şeyi olmayan adamdan korkacaksın - insanoğlu kararlarını alırken kaybedeceklerini hesaplayarak hareket eder. Çileye dönmüş evliliğini devam ettirir çevredekilerin sevgisini kaybetmemek için, kendisine ölüm gibi gelen işinden ayrılmaz güvenliği kaybetmemek adına. Ne zaman ki anlar kaybedeceği hiç bir şey yoktur, her tür adım mümkün olmaya başlar, iyi ya da kötü. Herkesin elinde kaybedecekleri vardır, ama öfkeli, üzgün, sıkıntılı anlarda yokmuş gibi gelebilir - o zamanlarda intihar edilir, o zamanlarda alınır en cesur kararlar, o zamanlarda tanıyamazsınız karşınızdakini.
  • Hiç bir oyunu kazanamayan adamdan korkacaksın - Rekabeti en sevmeyen kişi dahi hayatın önüne koyduğu oyunları oynamak zorundadır (uzun konu, başka bir yazıda irdelemek lazım bunu). İş hayatında oynar, kaybedebilir. Aşk hayatında oynar, kaybedebilir. Ama o adam gider sokaklarda araba yarıştırma oyununda en gözü kara pilot olur. Street Fighter'da kimse eline su dökemez. Onla kavga ederseniz sınır olmadığını bilmelisiniz, kazanacağı bir oyun gerekmektedir, öldürebilir.

3 yorum:

  1. son maddeyi okurken nedense aklıma Tabu oynarken kafada uçuşan 'bip' aleti geldi :)

    YanıtlaSil
  2. BMW alıp plakasına "BMV" yazdıran, TT alıp "TT" yazdıran adamdan korkacaksın!!

    YanıtlaSil
  3. Bugun kendi bloguma yazarken konu birdenbire başka bir yere gitti ve yazarken bir an senin bu yazında bahsettiğin korkulması gereken insanlardan bahsettiğimi anladım.

    Kendisine birşey sunduğunda, ısmarladığında almak istemeyen insandan korkacaksın, ileride sana birşeyler vermek zorunda kalacağını hissettiği için almıyordur. Yaygın inanışın aksine "Almak istemeyen kişi, asıl cimri olan odur."

    YanıtlaSil